RainRose

UsaH difiKiRkan Esok hari

RaInrOsE LaGi (iii) Ogos 1, 2008

Ini adalah episod yang ke-3… Episod sebelum ini, Epa sudah pun bercerita mengenai nama dan tanggal lahir Epa. Ceritera kali ini adalah mengenai kisah duka perjalanan hidup Epa sebagai pemastatutin tetap di Malaysia. Epa bersyukur sangat2 kerana kami sekeluarga diberi rezeki di Tanah Malaya ini. Dari umur setahun hinggalah Epa mendapat pendidik awal tadika Pasti Islam hingga ke peringkat Universiti sepenuhnya Epa terima di negara ini. Mungkin satu hari nanti Epa akan menabur jasa dan keringat untuk negara tumpah darah Epa sendiri (INSYA-ALLAH) Siapa tahu? Mudah2an… Amin….

Di negara ini Epa dilayan sama taraf dengan anak-anak jati bumi Malaysia. Bohonglah kalau Epa kata semua baik. Hidup ini serba dua. Ada senang maka adalah susah. Ada baik dan buruk juga. Sebagai seorang anak kelahiran negara yang kurang dari segi ekonominya, ada juga mahluk tuhan yang tidak senang dengan kehadiran kami di bumi Malaysia ini. Hah, pedulikan semua itu. Apa peduli. Bumi ini hanya satu. Bumi ini milik ALLAH S.W.T. tiada siapa yang berkuasa selain DIA.

Eeemmm… Epa rasa ini saja buat kali ini, Insya-Allah… panjang umur, ada rezeki, ada tenaga untuk menggerakkan jari-jemari untuk mengetak-ngetikkan papan kekunci di mana-mana komputer, Epa akan menyambung lagi kisah hidup Epa. Mesti semua tertunggu2 nak tahu kisah cinta Epa bukan? Hahahahaha…. Dah agak dah… pastikan anda semua setia dengan RAINROSES.

Jumpe lagi….

Epa ; Roger n OuT!

Advertisements
 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s